Ήρθαμε από τόπους αιματοβαμμένους. Ανάμεσα στα συντρίμμια και τους νεκρούς που άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί, ήταν τα παιδιά, οι πατεράδες, τ’ αδέρφια, τα εγγόνια, οι παππούδες, οι φίλοι μας.

Ήρθαμε από τόπους αιματοβαμμένους, που ορκιστήκαμε να μη ξαναδούμε. Τα σπίτια μας γκρεμίστηκαν, οι δουλειές μας χάθηκαν κάτω από τη σκόνη και τα αποκαΐδια των μαγαζιών που κάποτε ανοίξαμε με όνειρα και προσδοκίες.

Ξοδέψαμε περιουσίες σ’ εμπόρους ελπίδας. Τους ακούσαμε να λένε για βάσανα που θα σταματούσαν, για ζωές που θα άλλαζαν στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Περπατήσαμε ώρες για να πάμε από χώρα σε χώρα. Μείναμε νηστικοί για μέρες. Πολλοί βουλιάξαμε μαζί με τις βάρκες που μας μετέφεραν. Τα σώματά μας δεν βρέθηκαν ποτέ και ποτέ δεν μας θρήνησαν.

Ήρθαμε από τόπους αιματοβαμμένους. Κι είδαμε το αίμα μας να βάφει και τους ξένους. Μας μαχαίρωσαν οι γείτονες που βρήκαμε. Μας βασάνισαν τ’ αφεντικά μας γιατί ζητήσαμε το μεροκάματο που δουλέψαμε. Μας μίσησαν για το χρώμα μας.

Μετά μας έβαλαν σε κλουβιά. Να μη βλέπουμε το φως της μέρας ούτε για μια στιγμή. Να κατουράμε σε μπουκάλια και να κοιμόμαστε στα πατώματα, ο ένας πάνω στον άλλο.

Ήρθαμε από τόπους αιματοβαμμένους και μας στέλνουν πίσω σ’ αυτούς. Δεν θα τους παίρνουμε πια τις δουλειές, δεν θα τους βρομίζουμε πια τους δρόμους, δεν θα τους ασχημαίνουμε πια τη ζωή. Μια ζωή όμως, που ήταν γκρίζα και πριν έρθουμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια