Πετσόβου, Καλλιδρομίου, Πλαπούτα. Τις τελευταίες ημέρες σε αρκετούς τοίχους των Εξαρχείων γράφτηκαν συνθήματα ενάντια στον σεξισμό και την κουλτούρα του βιασμού. Αν και δεν αποτελούν πρωτόγνωρο φαινόμενο τα γκράφιτι με κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα στους τοίχους της περιοχής, στην προκειμένη περίοδο παρουσιάζουν ξεχωριστή σημασία τα συνθήματα ενάντια στον σεξισμό.

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί περιστατικά σεξισμού όχι μόνο λεκτικού χαρακτήρα, αλλά και βίας, τα οποία είναι παντελώς ασύμβατα με την κουλτούρα της περιοχής.

Μέχρι πρότινος τα Εξάρχεια θεωρούνταν ασφαλή για όλους και όλες ακόμη και τα ξημερώματα, ακόμη και σε δρόμους που σε άλλες γειτονιές της Αθήνας δεν θα διασχίζονταν. Τώρα όμως, θεωρείται αναγκαίο να δοθεί ένας εσωτερικός αγώνας. Κι επειδή αυτή η περιοχή είναι πολλά, μεταξύ αυτών κι οι τοίχοι της, τα γκράφιτι μπορούν να παίξουν τον -σημαντικό- ρόλο τους.

Οδός Καλλιδρομίου

 

Οδός Πετσόβου

 

Οδός Πλαπούτα

 

Οδός Κομνηνών

 

Οδός Αριανίτου

 

Οδός Ισαύρων

 

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Το πιο όμορφο «άβατο» της Αθήνας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X