Ο Μάρκο γέλασε δυνατά. Ο θάνατος δεν τον στεναχωρούσε πια. Είχε γίνει ένα με το σώμα του. Τον είχε βιώσει στον ίδιο, στους συντρόφους του. Του ήταν κάτι οικείο.

«Δεν είμαι εξοικειωμένη με τον θάνατο» είπε η Γκρέις. «Τον φοβάμαι». Όπως όλοι, σκέφτηκε ή ήθελε να πιστεύει.

Κυνισμός. Έτσι το αποκαλούσε η Γκρέις. Κυνικός ήταν ο Μάρκο. Ο Μάρκο που στη σκέψη του θανάτου δεν λύγιζε πια όπως όταν ήταν 17 χρονών.

Τότε ήταν που έπαψε να φοβάται το θάνατο, τότε που ο θάνατος έγινε καθημερινός σύντροφός του. Όταν αποφάσισε για πρώτη φορά να αντισταθεί και πήρε την απάντηση που του επιφύλασσαν: τα πρώτα σημάδια στο κορμί του.

Το πρώτο αποτύπωμα της αδικίας που «βασιλεύει» και της δικαιοσύνης για την οποία μάχεται. Ύστερα ακολούθησαν κι άλλα, πιο βαθιά, περισσότερο εμφανή. Χαραγμένα στο πρόσωπό του, στην έκφρασή του, τη στιγμή που μιλούσε για το θάνατο.

Φόβος και θαυμασμός ήταν τα δύο αντιφατικά συναισθήματα που κατέκλυζαν την Γκρέις.

Θαυμασμός για όσα αντέχει η ψυχή του.

Φόβος για όσα ο Μάρκο είναι ικανός να κάνει.

Ίσως να υπάρχει κι ένα ψήγμα αβεβαιότητας και για όσα η Γκρέις είναι ικανή να κάνει. Να αγαπήσει κάποιον σαν τον Μάρκο.

 

*Άλλη μία στιγμή από την ιστορία της Γκρέις και του Μάρκο: «Δεν είναι τίποτα, ένα σημάδι…»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts