Βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα, από την ιστοσελίδα zoosos.gr, που δείχνει δύο μαθητές δημοτικού να κακοποιούν μια τυφλή γάτα με έναν εξ αυτών μάλιστα να την κλωτσά επανειλλημένως στο κεφάλι. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στον προαύλιο χώρο και σε πισίνα κλειστού αυτή την εποχή ξενοδοχείου στη Χώρα Φολεγάνδρου.

Τα όσα συνέβησαν αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές της γάτας. Η γυναίκα ρώτησε τα δύο παιδιά τι είχε συμβεί και εκείνα, όπως λέει η ίδια, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.

«Παιδιά είναι»

Η γυναίκα αναζήτησε τη γάτα και την εντόπισε εντελώς ακίνητη σε σημείο που αρχικά να πιστέψει ότι είναι νεκρή.

Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντόπισε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Στο οπτικό υλικό αυτό φαίνονται τα δύο παιδιά αρχικά να καταδιώκουν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα. Η γάτα η οποία είναι τυφλή έπεσε μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια την κλωτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές αποχωρήσουν σα να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η γυναίκα μίλησε στο zoosos.gr και είπε πως όταν ενημερώθηκε ο πατέρας του ενός από τα παιδιά, η απάντησή του ήταν «παιδιά είναι».

Η κινητοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου σχημάτισε δικογραφία εις βάρος των δύο μαθητών καθώς η αρχική ενημέρωση ήταν ότι το ζώο είχε πεθάνει. Μάλιστα εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση δόθηκε εντολή να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα.

Το ζώο, αν και αρχικά θεωρήθηκε νεκρό, γλύτωσε το θάνατο και επέζησε τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου, Πόπης Παπανδρέου το τυφλό ζώο πιάστηκε και θα σταλεί με πλοίο στη Σαντορίνη καθώς το νησί της Φολεγάνδρου δεν διαθέτει κτηνιατρείο.

Παρά το γεγονός ότι το ζώο είναι τελικά εν ζωή, οι κατηγορίες σε βάρος γονιών και ανηλίκων δραστών δεν αλλάζουν καθώς η κακοποίηση και η θανάτωση ζώου επιφέρουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια