Τριάντα μαθητές δημοτικού υπέστησαν ασφυξία από δακρυγόνα, σήμερα το πρωί, καθώς ισραηλινές δυνάμεις και έποικοι επιτέθηκαν στους μαθητές, στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Μια πόλη στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ο μεγαλύτερος εποικισμός Ισραηλινών, μετατρέποντας το κέντρο της παλιάς πόλης σε μια πόλη φάντασμα, όπου μόνο οι Ισραηλινοί έποικοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν.

Ιατρικές πηγές στη Χεβρώνα δήλωσαν ότι τριάντα παιδιά υπέφεραν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού που τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Mohammad Ali της πόλης. Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι μια ομάδα εποίκων παράνομων εποικισμών περικύκλωσε το σχολείο πριν επιτεθεί σε πολλά παιδιά και πρόσθεσε ότι οι στρατιώτες στη συνέχεια έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα στα παιδιά, αντί να απομακρύνουν τους επιτιθέμενους εποίκους.

Δηλώνει ότι ένας από τους εποίκους που επιτέθηκαν στα παιδιά είναι γνωστός ως Ofar, ο οποίος συχνά ζητά τη δολοφονία των Παλαιστινίων και την απέλαση των Παλαιστινίων από τη Χεβρώνα και την υπόλοιπη Παλαιστίνη.

Πηγή: IMEMC
Φωτογραφίες: PRUF48 @pruf48

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts

X