Επίθεση της αστυνομίας σε βάρος διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορεία και τη βίαιη σύλληψη μέλους της καταγγέλλει η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση. Σύμφωνα με την οργάνωση οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές λίγο πριν την πλατεία Κλαυθμώνος και συνέλαβαν μέλος της, το οποίο χτύπησαν, με έναν αστυνομικό να του πατά το κεφάλι με την αρβύλα.

Η ανακοίνωση

Κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας από την πλ. Εξαρχείων προς το ιστορικό κέντρο επενέβη η αστυνομία επιχειρώντας να τη διακόψει με διαρκείς φραγμούς και προπηλακισμούς σχεδόν σε όλη τη διαδρομή της. Λίγο πριν την πλ. Κλαυθμώνος επί της οδού Ευριπίδου οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα στους διαδηλωτές με κρότου λάμψης, χτυπώντας με κλομπιές όσους και όσες δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν. Στο σημείο αυτό προσήχθη στη ΓΑΔΑ ο σ. Παναγιώτης Π., μέλος της ΚΕΔ και της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Avantgarde. Κατά την προσαγωγή του 4 τουλάχιστον άντρες των ΜΑΤ τον έριξαν, τον χτύπησαν και ένας εξ αυτών του πάτησε με την αρβύλα το κεφάλι. Η προσαγωγή κατά την προανάκριση μετατράπηκε σε σύλληψη με κατηγορίες, μέχρι στιγμής, για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, απόκρυψη χαρακτηριστικών και νόμος περί όπλων. Κυριακή 9 πμ περνάει από εισαγγελέα ποινικής δίωξης στο κτ. 9 της Ευελπίδων. Καλούμε 9πμ και για μια ώρα σε παράσταση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων και έξω από το κτ. 9.

Είναι πασιφανές ότι το κατηγορητήριο είναι ένα κατασκεύασμα, μια σκευωρία των διωκτικών αρχών. Την απόλυτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν απρόκλητα στο σώμα της αντιφασιστικής διαδήλωσης αφήνοντας ταυτόχρονα τις φασιστικές συμμορίες να ξυλοκοπούν ανενόχλητες μετανάστες και πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, τσαλαπατώντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά δικαιώματα (Αρ. 11-Δικαίωμα του συνέρχεσθαι) και ελευθερίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωσή του και την άρση κάθε κατηγορίας εναντίον του συντρόφου μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια