Μία ανάρτηση του συγκροτήματος στο Facebook έχει αναστατώσει τους φανς τους και αναρωτιόμαστε εάν η δήλωσή τους αυτή σημαίνει και μουσική επανένωση.

Την Πέμπτη οι Pink Floyd ανέβασαν στη σελίδα τους στο Facebook:

«Οι Pink Floyd επανενώνονται για να συμπαρασταθούν στις Γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της Γάζας. Ο David Gilmour, ο Νick Mason και ο Roger Waters υποστηρίζουν ενωμένοι της γυναίκες του Στολίσκου Ελευθερίας της Γάζας και καταγγέλλουν την παράνομη σύλληψη και κράτησή τους σε διεθνή ύδατα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις».

Με αφορμή τη σύλληψη ακτιβιστιών που πήγαν με πλοίο να «σπάσουν» τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις, το θρυλικό συγκρότημα έβγαλε δήλωση συμπαράστασης λέγοντας πως «Οι Pink Floyd επανενώνονται για να σταθούν δίπλα τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του συγκροτήματος μιλάνε για την Παλαιστίνη. Ο Roger Waters είναι εδώ και χρόνια υποστηρικτής των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Εδώ ένα βίντεο που ανέβασε πριν λίγες ημέρες για τις ακτιβίστριες του πλοίου:

Τώρα όλοι και όλες αναρωτιόμαστε εάν η συμβολική αυτή κίνηση του συγκροτήματος μεταφράζεται και σε ένα μουσικό «come back».

 

Πηγή: pitchfork.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια