Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από τον τόπο που συμβαίνει ένα γεγονός, τόσο μικρότερη είναι η επίδραση που έχει. Ακόμη και σήμερα, παρότι όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στη Συρία, οι αντιδράσεις είναι δυσανάλογες της βαρύτητας των γεγονότων.

Ελάχιστες είναι οι διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και αυτές χωρίς πολύ κόσμο. Ίσως γιατί δεν συμβαίνει εδώ, ίσως γιατί ελάχιστοι πιστεύουν στην πίεση που μπορούν να ασκήσουν.

Χαλάμε λίγο τη χριστουγεννιάτικη ζαχαρένια για να θυμίσουμε ότι λίγο παραδίπλα μας, κάποια παιδιά δεν αγωνιούν να ανοίξουν δώρα. Την παραμυθένια ζωή έθαψαν μια και καλή από κάτω τους, τα χαλάσματα και τα συντρίμμια. “Και μπορεί να μη συμβαίνει εδώ, δεν σημαίνει όμως ότι δεν συμβαίνει”. Και μπορεί να νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, όμως η ιστορία μας θυμίζει ότι μπορούμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X