Όλα ξεκίνησαν όταν περισσότεροι από 250 οπαδοί του Ολυμπιακού με κράνη και κουκούλες, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου μιλάει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου. Aπό τον Ολυμπιακό ξεκαθάριζαν πάντως ότι το αρχικό πλήθος που συγκεντρώθηκε δεν φορούσε κράνη ή κουκούλες και είχε σκοπό να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, με τα επεισόδια να ξεκινούν κατόπιν της χρήσης χημικών από τις αρχές. Τονίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν και σχετικά βίντεο που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να απαντούν με πέτρες, τούβλα, μπουκάλια και ό,τι άλλο βρίσκουν στην περιοχή, σπάζοντας ένα όχημα της αστυνομίας. Τα επεισόδια γενικεύτηκαν μετά τα δακρυγόνα.

Στην συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, στη διασταύρωση με Β. Γεωργίου στο ύψος της πλατείας Κοραή.

Από την πλευρά του κόσμου αλλά και των «ερυθρολεύκων» γινόταν εξαρχής λόγος για εκτενή και αλόγιστη χρήση χημικών σε κεντρικό σημείο του Πειραιά από την αστυνομία. Επίσης ότι η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κοντά στο σημείο της ομιλίας του Υπουργού. Στις τάξεις του κόσμου μάλιστα υπάρχει μεγάλη οργή για ότι συνέβη.

Πηγή: Gazetta

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια