Δυσάρεστη υποδοχή επιφύλαξαν πολίτες στον νέο υπουργό Εσωτερικών της Ιταλία και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι κατά την παρουσία του στο αεροδρόμιο της Ρώμης.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός επέβαινε σε λεωφορείου του αεροδρομίου. Όταν η παρουσία του έγινε αντιληπτή, συνεπιβάτες του άρχισαν να τραγουδούν το «Bella Ciao», το πιο γνωστό τραγούδι των παρτιζάνων κατά του ναζισμού στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, το οποίο έχει συνδεθεί με τις κινητοποιήσεις της Αριστεράς και αποτελεί αντιφασιστικό ύμνο.

Σύμφωνα με μάρτυρα, που απαθανάτισε το περιστατικό, η αντίδραση αυτή δεν άρεσε στον Σαλβίνι ενώ κάποιοι επιχείρησαν να απαντήσουν με ένα άλλο τραγούδι, το «La canción del Piave», που έχει συνδεθεί με την Δεξιά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X