Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων μας καλεί να γιορτάσουμε και να στηρίξουμε τους πρόσφυγες αυτό το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 7 μ.μ. στην Καλλιδρομίου, ανάμεσα Εμμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής.

Συγκεντρώνονται είδη ατομικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο κτίριο που έχει καταληφθεί στη Νοταρά 26.

Γιατί αξίζει να πας:

– Η Καλλιδρομίου είναι από τους πιο ωραίους δρόμους των Εξαρχείων. Είναι ο δρόμος με τις μουριές, τη μικρή ξεχωριστή τοπική αγορά, είναι ο δρόμος που σε συνδέει με το παρελθόν, καθώς υπάρχουν αρκετά νεοκλασσικά, ενώ είναι ο δρόμος που έζησε τον Άσιμο. Μοναδική του «παραφωνία» είναι το Αστυνομικό Τμήμα.

– Δεν υπάρχει περίπτωση να μη περάσεις καλά. Δεν το λέμε από υπερβολή, είναι η πραγματικότητα. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλά παραδείγματα όπως η μουσική Τετάρτη στον πεζόδρομο της Κωλέττη, το παζάρι στην Τζαβέλλα, ή ακόμη τις πολιτιστικές δράσεις στη Θεμιστοκλέους και το πάρκο Ναυαρίνου.

– Αν ανησυχείς πως πίσω από τη φάση κρύβεται πάλι κάποιο κόμμα, σε ενημερώνουμε ότι η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων λειτουργεί «πέρα από κομματικές εντάξεις και ιδεολογίες, καταργώντας τα στεγανά, τα Εξάρχεια μας ενώνουν».

– Το καλλιτεχνικό μενού μπορεί να μην έχει.. διάσημες συμμετοχές, αλλά αξίζει να το παρακολουθήσεις. Είναι μια αυθόρμητη προσπάθεια ανθρώπων που δεν κωλώνουν να κάνουν αυτό που γουστάρουν.

– Θα παίξει χορός και μουσική μέχρι το πρωί. Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεδώσουμε.

– Αξίζει να δεις πως μια γειτονιά μπορεί να είναι ζωντανή και δραστήρια, με κοινωνική παρέμβαση που υπερβαίνει τα όριά της.

kallidromiou giorti

Γιατί πρέπει να πας:

– Διότι οι πρόσφυγες μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Η φράση έχει χρησιμοποιηθεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυτές τις μέρες και είναι αρκετά πιθανό να μη προκαλεί πια εντύπωση, όμως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Μιλάμε για ανθρώπους βασανισμένους, που τους λείπουν ό,τι για μας είναι αυτονόητο.

– Είναι πολύ σημαντικό κατά την προσωρινή τους διαμονή, οι άνθρωποι να πάρουν μια πολύτιμη ανάσα για τη συνέχεια. Στα σύνορα άλλων χωρών, η κατάσταση είναι πολύ πιο δραματική απ” ότι στην Ελλάδα. Οι σκηνές με ξύλο από την αστυνομία στους πρόσφυγες είναι πάμπολλες.

– Η αλληλεγγύη είναι κάτι που δεν μπορεί να μας πάρει κανείς. Συνεπώς, ας γίνει το πιο δυνατό μας όπλο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X