Μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τους Ισραηλινούς που πανηγυρίζουν φωνάζοντας “Σήμερα στη Γάζα δεν έχει σχολείο γιατί δεν έχουν απομείνει παιδιά”, οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στο μέγεθος της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας θα είναι ανεπαρκές. Η οργή μας ξεχειλίζει. Η αποστροφή μας έχει γίνει κόμπος που μας πνίγει.

Δεν χωράνε πια θρήνοι και μισόλογα. Η σιωπή σημαίνει ανοχή, σημαίνει συνενοχή. Τασσόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού, καταδικάζουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ και των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που κανακεύουν τους εγκληματίες, κατηγορούμε την ελληνική κυβέρνηση που κάνει πλάτες και εξισώνει το θύτη με το θύμα.

Να σταματήσουν άμεσα όλες οι συμφωνίες με το Ισραήλ, να σταματήσουν τώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και οι συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας.

Με την ανακοίνωση αυτή δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον βασανισμένο παλαιστινιακό λαό και θέτουμε εαυτούς στη διάθεση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και των εργατικών σωματείων για οποιαδήποτε συλλογική κίνηση.

Kαλούμε όλους τους μουσικούς και καλλιτέχνες να πράξουν δημόσια το ίδιο.
KollektivA

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια