Νέο βίντεο με αφορμή τη δημοσιοποίηση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης στον διεθνή κινηματογράφο, δημιούργησε η ομάδα NAIL. Η ομάδα ασχολείται σταθερά εδώ και 1,5 χρόνο με κοινωνικοπολιτικές και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στους δρόμους της Αθήνας και καταπιάνεται και με ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα.

Το βίντεο αναδεικνύει τη σεξουαλική κακοποίηση από σκηνοθέτες σε βάρος ηθοποιών, η οποία εκφράζεται σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, στην πρόβα, στο Bar, στην ακρόαση. “Είναι μόνο η αρχή”, λένε οι συντελεστές που καλούν ηθοποιούς να μοιραστούν τις ιστορίες τους ανώνυμα ή επώνυμα, με στόχο “να προφυλαχθούν οι επόμενοι”.

Το βίντεο

Το μήνυμα της NAIL

“Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της τέχνης
είναι μία απειλή για όλους

Ας γίνουμε οι πρώτοι που θα πούμε “ΟΧΙ”

Η ομάδα NAIL πραγματοποιεί παρέμβαση και προσκαλεί ηθοποιούς να μοιραστούν τις ιστορίες τους ανώνυμα ή επώνυμα στο email: nail.hitrun@gmail.com

Στόχος να προφυλαχθούν οι επόμενοι”

 

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

NAIL: Το DIY project που μας έφερε πιο κοντά στον Παύλο Παυλίδη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X