Ο δημοσιογράφος James Bloodworth δούλεψε στην αποθήκη της Amazon στο Στανφορσάιρ της Βρετανίας καθώς έκανε έρευνα για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους στη χώρα. Αυτό που διαπίστωσε του προκάλεσε έκπληξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του, και όπως υποστηρίζει, η πρόσβαση στις τουαλέτες είναι δύσκολη, καθώς κάποιοι εργαζόμενοι απέχουν ορόφους από αυτήν. Αυτό σε συνδυασμό με τους πολύ αυστηρούς κανόνες που διέπουν τα διαλείμματα από την εργασία, αλλά και τους στόχους που πρέπει να πιάσει κάθε εργαζόμενος στην παραγωγή, αναγκάζει πολλούς εργαζόμενους να πάρουν δραστικά μέτρα όσο αφορά την τουαλέτα. Πολλοί χρησιμοποιούν μπουκάλια, και κάνουν εκεί την ανάγκη τους. Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι το 1/3 των εργαζομένων φοβόταν να κάνει διάλειμμα για τουαλέτα.

«Τα διαλείμματα είναι πολύ αυστηρά. Όταν πας να πάρεις κάτι να πιεις δεν έχει χρόνο να πας και τουαλέτα. Αν αργήσεις 2 λεπτά από το διάλειμμά σου σου γίνεται παρατήρηση ενώ αν αργήσεις 5 λεπτά και παραπάνω απολύεσαι»

Η Amazon αρνήθηκε την εγκυρότητα της έρευνας υποστηρίζοντας ότι δεν καταγράφουν τα διαλείμματα ενώ οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την τουαλέτα όποτε το θελήσουν.

Πληροφορίες από Cnet

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X