Τι θα συνέβαινε αν σε ένα ορφανοτροφείο δεν διάλεγαν οι γονείς το παιδί που θέλουν να υιοθετήσουν αλλά τα παιδιά τους γονείς τους;

Ο φινλανδικός οργανισμός A-Clinic Foundation δημιουργεί ένα βίντεο με σκοπό να δείξει ότι τα παιδιά δεν είναι αυτά που διαλέγουν τους γονείς τους, αλλά παρ΄όλα αυτά είναι αναγκασμένα να υπομένουν την, πολλές φορές βίαιη και ακατάλληλη, συμπεριφορά τους.

Τα δύο αδέρφια περνούν μπροστά από βιτρίνες με γονείς σε αυτό το ιδιαίτερο ορφανοτροφείο και καλούνται να διαλέξουν σε ποια οικογένεια θα καταλήξουν.

Εσάς θα σας διάλεγε το παιδί σας για γονιό του;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια