Ένας επιχειρηματίας στο Τορόντο του Καναδά, είναι πολύ πιθανόν να έκανε πράξη μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Άνοιξε ένα εστιατόριο στο οποίο εργάζονται αποκλειστικά κωφάλαλοι σερβιτόροι. Ακόμα και το όνομά του και το logo του είναι συμβολικά.

Λέγεται “Signs”. Όλοι όσοι έρχονται πρέπει να ακολουθούν τα “σημάδια”. Δίπλα σε κάθε πιάτο στο μενού, σου έχει εικόνες για το πως θα το παραγγείλετε στη νοηματική γλώσσα. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή. Άσχετα αν ειδικά στην Ελλάδα συχνά το ξεχνάμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια