Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισε την Δευτέρα 29 Απριλίου, η αμερικάνικη εταιρεία Cynet Systems, που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας και των συστημάτων πληροφορικής, όταν σε αγγελία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο μέσο Linkedin, υπήρχε ρατσιστικού περιεχομένου προσδιορισμός.

Η αγγελία της εταιρείας για πρόσληψη προσωπικού, ζητούσε συγκεκριμένα , «λευκούς» εργαζόμενους ή όπως είναι ο επίσημος όρος καυκάσιους».(caucasian)

Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της HuffPost UK, μόλις το ατόπημα έγινε αντιληπτό, από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα η Cynet Systems, να αναγκαστεί, να την αποσύρει.

Πάρα πολλοί από αυτούς που διάβασαν την αγγελία, αναρωτήθηκαν με προσωπικές τους αναρτήσεις στο Twitter, πως είναι δυνατόν, να υπάρχει μία τέτοια αγγελία, όταν είναι ευρέως γνωστό, πως απαγορεύεται ο ρατσισμός στην αγορά εργασίας, με βάση το χρώμα του δέρματος ή την φυλή.

Η Cynet Systems, όπως ήταν φυσικό, προχώρησε άμεσα στην αναζήτηση των υπευθύνων, της απαράδεκτης ανάρτησης και υποχρεώθηκε να τους απομακρύνει ζητώντας δημόσια συγγνώμη.

Παράλληλα διευκρίνισε πως προχωράει σε ενέργειες, που στο μέλλον, δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη τέτοιων λαθών, ιδίως όταν έχει να κάνει με την στελέχωση, του εργατικού της δυναμικού., διευκρινίζοντας πως οι δύο ιδιοκτήτες είναι Αμερικάνοι με ρίζες από την Ινδία, ενώ το προσωπικό, στην πλειοψηφία του, απαρτίζεται από μειονότητες.

Πηγή: HuffPost UK, HuffPostGreece

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X