Για πρώτη φορά στην Αθήνα, παρουσιάζεται το έργο της Sarah Ruhl «Ευρυδίκη». Η υποψήφια για βραβείο Pulitzer Ruhl, γράφει το 2003 πάνω στον γνωστό μύθο του  Ορφέα και της Ευρυδίκης ένα σύγχρονο έργο για τον έρωτα και την αγάπη αλλά και τη ζωή και τον θάνατο.

Βλέπουμε τον μύθο του Ορφέα , από την πλευρά της Ευρυδίκης. Τον έρωτα των δυο τους, και στη συνέχεια την Ευρυδίκη να πεθαίνει και να κατεβαίνει στον Άδη, όπου συναντάει τον πατέρα της. Ο Ορφέας παρακινημένος από την αγάπη του για την Ευρυδίκη, την αναζητεί στον Κάτω Κόσμο ώστε να την πάρει μαζί του. Τότε η Ευρυδίκη θα βρεθεί σε ένα μεγάλο δίλλημα…

Η παράσταση ονομάζεται και «Ένα μιούζικαλ στον Άδη» αφού η μουσική πρωταγωνιστεί είτε πρωτότυπη γραμμένη για την παράσταση, είτε διασκευασμένη.

Μετάφραση- σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κατερίνα Πολέμη
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Στίχοι πρωτότυπων τραγουδιών: Στρατής Πασχάλης
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Video: Γιώργος Κουρμούζας

Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Νταλιάνης, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Γάκης, Νεφέλη Μαρκάκη, Ελένη Μπούκλη, Σωκράτης Πατσίκας

Θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3-5, 10344 Αθήνα , 2108210991 

Εισιτήρια : Σάββατο και Κυριακή: 20 €, Νεανικό (κάτω των 24): 12 €
Πέμπτη, Παρασκευή: 17 €, Νεανικό (κάτω των 24): 12 €
Κάθε Τετάρτη: 10 € γενική είσοδος
Εισιτήρια ανέργων κάθε Τετ., Πέμ. και Παρ. 10 €

Παραστάσεις :Τετάρτη & Κυριακή στις 19:30,     Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00

Μέχρι τις 28/4

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X