Στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ, στην ΕΤ1, βρέθηκε η – ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ – υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Στέλλα Μπελιά.

Εκτός από τους δύο δημοσιογράφους, στην εκπομπή συμμετείχε και ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, Στάθης Κωνσταντινίδης.

Και ενώ η συζήτηση ξεκίνησε σε χαμηλούς τόνους με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας να κρατά τη γνωστή στάση του παραλόγου, «ναι είμαστε για όλους και με τους ΛΟΑΤΚΙ+ αλλά δεν ψηφίσαμε τα νομοσχέδια για τα δικαιώματά τους», οι παρεμβάσεις της κα. Μπέλια φαίνεται πως «ερέθισαν» τον κ. Κωνσταντινίδη αναγκάζοντάς τον να θυμηθεί το συντηρητικό προφίλ του, με δηλώσεις τύπου: «Δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να διαδηλώνετε δημόσια αυτή τη διαφορετικότητα σας».

Το αστείο βέβαια είναι ότι μόλις λίγα λεπτά πριν, ο ίδιος δεχόταν τα σχόλια των δημοσιογράφων για την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στα τελευταία Pride.

Κόκκινο πανί φαίνεται πως στάθηκε το σχόλιο της κα. Μπελιά για την ασυνεπή στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος άλλα δεσμεύτηκε στη συνάντησή του με τις ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες και άλλη κράτησε τελικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινίδης υπερασπίστηκε το συντηρητικό κοινό που εκπροσωπεί ενώ μοιράστηκε τις φοβικές απόψεις του γύρω από τον θεσμό της ελληνικής οικογένειας, την ταυτότητα φύλου αλλά και γενικά γύρω από το τι θεωρεί κανονικό.

Φυσικά τα σχόλια του δεν έμειναν αναπάντητα από την κα. Μπελιά, που ευτυχώς βρισκόταν εκεί.

Συζητήσεις σαν κι αυτές μας δείχνουν τη μεγάλη ανάγκη που έχουμε για μια ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτική εκπροσώπηση.

*Αλιευμένο από το Antivirus.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια