Σακούλες με δωράκια για τα προσφυγόπουλα. Τα παιδιά έμειναν εκτός ωραρίου για να καλωσορίσουν και αυτά τους νέους συμμαθητές. Περίπου 9 προσφυγόπουλα από το στρατόπεδο στο πρώην εργοστάσιο της Softex πέρασαν σήμερα τις πύλες του 1ου Γυμνασίου Συκεών.

Ο δημοτικός Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης Συκεώντα καλωσόρισε με σακούλες γεμάτες δωράκια (τετράδια, μολύβια κ.λπ.), ενώ στο σημείο βρέθηκαν και εκπρόσωποι της Λαΐκής Συσπείρωσης, της ΚΕΕΡΦΑ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Έχουμε ετοιμάσει σακούλες με τετράδια, μαρκαδόρους και γλυκά! Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζουμε δωράκια. Οι Συκιές κατοικήθηκαν πρώτα από πρόσφυγες, και δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας», δήλωσε η Κατερίνα Καστρίδου, από τον Σύλλογο Γυναικών Συκεών. Σύμφωνα με τον κ. Τζίτζη, διευθυντή του σχολείου, το κλίμα είναι πολύ καλό ενώ δεν εκφράστηκαν παράπονα από γονείς μαθητών.

«Στο σχολείο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων υπάρχει ήδη η φιλόλογος, ενώ αύριο θα έρθουν άλλοι 2 δάσκαλοι από την πρωτοβάθμια και από εβδομάδα θα γίνουν και άλλες προσλήψεις», είπε ο διευθυντής. Μάλιστα, τα παιδιά έμειναν εκτός ωραρίου για να καλωσορίσουν και αυτά με τη σειρά τούς τους νέους συμμαθητές.

Μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μάλιστα πήρε τετράδια για να τα μοιράσει στα παιδιά και εκτύπωσε μόνη της χαρτάκια που γράφουν σε ελληνικά και αραβικά «Σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας». Ακόμη, στις 25/1 γίνεται υποδοχή προσφυγόπουλων και στο 12ο δημοτικό Nεάπολης.

Πηγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια