Η ανακοίνωση της Deutsche Bank πως προχωράει στην απόλυση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων της έχει γίνει πρώτο θέμα παγκοσμίως, με τον Αλέξη Τσίπρα να ευαισθητοποιείται άμεσα και να τηλεφωνεί στην Άνγκελα Μέρκελ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύθηκε πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να περιοριστούν οι ζημιές του τραπεζικού κολοσσού, που ομολογουμένως δεν είχε πρόθεση να κάνει απολύσεις, αλλά αναγκάζεται βάσει συνθηκών.

Ισοδύναμα για τις ζημιές στην Deutsche Bank αναζητά η κυβέρνηση!

Με εντολή Τσίπρα λοιπόν στο ΥΠΟΙΚ αναζητούν ισοδύναμα ώστε να καλυφθούν οι ζημιές της ιστορικής τράπεζας, που είναι κρίμα να ξεφτιλίζεται διεθνώς με αυτόν τον τρόπο.

Οι πρώτες προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι από Χουλιαράκη και Τσακαλώτο είναι η αύξηση του ΦΠΑ σε όλα τα καρκινογόνα προϊόντα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Το μπέικον, τα λουκάνικα και άλλα ανάλογα παρασκευάσματα επεξεργασμένου κρέατος είναι καιρός να φορολογηθούν επαρκώς, ώστε να προστατευθούν και οι καταναλωτές.

Ένα 53% ΦΠΑ λογικά θα ανεβάσει τα έσοδα του κράτους που ό,τι δανείζεται από τον ESM θα πρέπει πλέον να το δίνει στην Deutsche Bank. Διαφορετικά, η Άνγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί να αφήσει μόνη την Ελλάδα στο θέμα του προσφυγικού και θα κλείσει τα σύνορα σ την κεντρική Ευρώπη.

Η Ελλάδα θα προσφέρει ακόμα στους απολυμένους το ξεχασμένο εκατομμύριο του Σταθάκη, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης θα στερηθεί έναν από τους 17 καφέδες που πίνει την ημέρα και τα χρήματα που θα εξοικονομήσει θα τα δωρίσει στα ταμεία της γερμανικής τράπεζας.

Παράλληλα, η Ελλάδα προσφέρθηκε να προσλάβει ορισμένους από τους απολυμένους της Deutsche Bank. Με τη μετάταξη ορισμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στο υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν ανοίξει κάποιες θέσεις και οι πρώτες αιτήσεις για δουλειά από στελέχη της γερμανικής τράπεζας έχουν αρχίσει να φτάνουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Κάποιοι άλλοι έχουν έρθει σε επαφή με στελέχη της ΝΔ και δηλώνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν όποιον υποψήφιο τους προσφέρει τα περισσότερα.

Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια