Το ντοκιμαντέρ του Όλιβ Ρέσλερ επικεντρώνεται στην μεγαλύτερη αυτόνομη περιοχή της Ευρώπης κοντά στη Νάντ στη Γαλλία. Η αυτόνομη κατειλλημμένη περιοχή ZAD αναδύθηκε από τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου που θα κατρέστρεφε χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους. Το 2012 η προσπάθεια του γαλλικού κράτους να εκκενώσει την περιοχή ήρθε αντιμέτωπη με την αντίσταση περισσότερων από 40.000 ανθρώπων. Η ZAD αποτελεί ένα ζωντανό πετυχημένο παράδειγμα για το πως μπορούμε να δημιουργήσουμε εναλλακτικές και να αντισταθούμε την ίδια ώρα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια