“Ο κύριος υπουργός ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι έχει πυροδοτήσει και να πράξει ανάλογα”, είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά τον ξυλοδαρμό του στο πανποντιακό συλλαλητήριο, παρουσιάζοντας τον Φίλη ως ηθικό αυτουργό για ό,τι του συνέβη. Έτσι, επέλεξε να μείνει πιστός στη γραμμή της ΝΔ που “χτυπά” τον Φίλη για να “χτυπήσει” την κυβέρνηση και άφησε τη Χρυσή Αυγή στο απυρόβλητο. Η δίψα για εξουσία υπερίσχυσε του καθήκοντος για υπεράσπιση της δημοκρατίας. Όπως άλλωστε η ίδια δίψα υπερίσχυσε και τη στιγμή που ο Γ. Κουμουτσάκος σκέφτηκε να δώσει το παρόν στο συλλαλητήριο, προϊόν του κανιβαλισμού που επακολούθησε τις δηλώσεις του Φίλη.

Το πολιτικό όφελος που προέκυπτε από την ασέλγεια του συστήματος πάνω στην άποψη του υπ. Παιδείας, θέλησε να εκμεταλλευτεί ο κ. Κουμουτσάκος, υπολόγιζε όμως χωρίς τη Χρυσή Αυγή. Το εθνικιστικό μομέντουμ ήταν η τέλεια ευκαιρία για τους ναζί, που ξεδίπλωσαν την όψιμη αντισυστημικότητα τους πάνω στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Αν η παράταξή του βέβαια είχε βγει εξαρχής να τονίσει πως η άποψη του Φίλη δεν αποτελεί εθνική προδοσία, αλλά μία άποψη που βασίζεται σε επιστημονικές στοιχειοθετήσεις θα είχε τελειώσει το πράγμα εν τη γενέσει του. Τροφοδότησαν όμως ο Γ. Κουμουτσάκος και η Ν.Δ τη ρητορική του μίσους όπως και τον εξευτελισμό του Φίλη, ενώ θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα το παρελθόν τους.

Επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο ποντιακής καταγωγής αντιπροέδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ, Ισαάκ Λαυρεντίδης είχε τονίσει για να αντικρούσει την επιμονή του ΠΑΣΟΚ τότε να αναγνωριστεί η γενοκτονία (συνέβη επί Παπανδρέου το 1994) πως «… μολονότι το θέμα συγκινεί και αναμφισβητήτως ενδιαφέρει, διότι μαζεύεις κοινή γνώμη εναντίον εχθρού του έθνους… η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να στοιχειοθετήσω αυτό που λέγεται γενοκτονία…».

Όπως άλλωστε αναφέρει ο Ανδρέας Πετρουλάκης σε άρθρο του στο protagon.gr “δεν είναι μικρότερο έγκλημα η εκκαθάριση με κάθε τρόπο (φυσική εξόντωση ή εκδίωξη) μιας περιοχής, που γινόταν κατά κόρον τα χρόνια εκείνα της αρχής του αιώνα, όταν οι Βαλκανικοί λαοί και οι Νεότουρκοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν ζωτικό χώρο για να οικοδομήσουν τα νέα έθνη-κράτη. Η διαφορά είναι ότι ο όρος «γενοκτονία» αφορά εξολόθρευση πληθυσμού (όχι εκδίωξη) και ιστορικά αυτό για την περίπτωση των Ποντίων έχει πιστοποιηθεί μόνο από απόφαση της Βουλής το 1994. Με ένα τρόπο δηλαδή που απέχει πολύ από την ψύχραιμη επιστημονική αποτίμηση και περισσότερο ανταποκρίνεται στο εθνικό θυμικό και στην συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που είχε κάθε λόγο να το κολακέψει”.

Ο πολιτικός καιροσκοπισμός που επιδεικνύει σήμερα η ΝΔ μόνο και μόνο για να φθείρει τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει καταφέρει ούτε να εκλέξει ακόμη αρχηγό, αποδεικνύεται τόσο επικίνδυνος, όσο επικίνδυνο μπορεί να θεωρηθεί το ξύλο που έφαγε ο Κουμουτσάκος. Τα χέρια των φασιστών δεν τα όπλισε ο Φίλης, όπως είπε ο ξυλοκοπημένος βουλευτής, αλλά ο ίδιος. Όταν τρέφεις το φίδι στον κόρφο σου, είναι μοιραίο κάποια στιγμή αυτό να σε δαγκώσει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X