Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Ντέιβιντ Κλένον, αρνήθηκε πρόταση από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς Fauda, να περάσει από κάστινγκ για μια νέα σειρά του Netflix, πιστεύοντας ότι θα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για τις συνθήκες στην Παλαιστίνη.

«Γνώριζα ότι η σειρά δέχθηκε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίαζε τους Παλαιστίνιους και για την τάση των δημιουργών της να δικαιολογούν τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ» δήλωσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Η νέα σειρά του Netflix, με τίτλο Hit and Run, θα στηρίζεται σε πολιτικές ιστορίες κατασκόπων.

Το διεθνές κίνημα BDS έχει χαρακτηρίσει τη σειρά Fauda σαν «εργαλείο της ισραηλινής προπαγάνδας, η οποία ηρωοποιεί τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων».

Όπως εξηγούσε ο Κλένον, από τη σειρά «λείπει το ιστορικό πλαίσιο της κατάκτησης της Παλαιστίνης, απέναντι στην οποία συνεχίζουν να μάχονται οι Παλαιστίνιοι χρησιμοποιώντας ποικίλες στρατηγικές και μεθόδους».

O πρωταγωνιστής της σειράς Fauda, Λιορ Ραζ, ο οποίος θα παίζει και στο Hit and Run, συμμετείχε και στην πραγματική ζωή σε ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού και συγκεκριμένα στη διαβόητη «αντι-τρομοκρατική» υπηρεσία Duvdevan Unit, η οποία πραγματοποιεί μυστικές αποστολές, απαγωγές και στοχευμένες παρακρατικές δολοφονίες σε κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Κλένον έχει έντονο πολιτικό παρελθόν ήδη από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ ενώ πολύ πιο πρόσφατα καταδίκασε ταινίες όπως το Zero Dark Thirty που εξυμνούσαν τα βασανιστήρια που πραγματοποιεί ο αμερικανικός στρατός και η CIA.

Ο Ντέιβιντ Κλένον, ο οποίος έγινε γνωστός από τη σειρά thirtysomething έχει παίξει σε αρκετές ταινίες του Κώστα Γαβρά, όπως ο Αγνοούμενος, σε ταινίες του Κάρπεντερ, αλλά και σε γνωστά σήριαλ όπως το House of Cards.

*Από το info-war

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X