Πριν λίγες μέρες παρουσιάσαμε το “Σινεμά στις Πλατείες” που γίνεται σε περισσότερα από 40 χωριά της Ηλείας και είναι δωρεάν για τον κόσμο. Οι προβολές είναι αποκλειστικές και δεν έχουν προβληθεί ακόμηα στα μεγάλα γνωστά σινεμά.

Λίγες μέρες μετά, τα νέα που μας έρχονται από την Ηλεία δεν είναι το ίδιο ευχάριστα. Συγκεκριμένα στην Ανδραβίδα και στον μοναδικό ιστορικό υπαίθριο κινηματογράφο του δήμου, επενέβη η αστυνομία κατά τη διάρκεια προβολής και συνέλαβε τον υπεύθυνο με την αιτιολογία ότι για το δωρεάν μπουκαλάκι νερό που μοίραζε έπρεπε να έχει άδεια καντίνας από το υγειονομικό.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη μετά από ανώνυμη καταγγελία, εξαντλώντας προκλητικά την αυστηρόρητα του νόμου την ώρα που στην περιοχή σύμφωνα με τα τοπικά ρεπορτάζ, η εγκληματική δραστηριότητα βρίσκεται σε πολυ υψηλά επίπεδα.

Περισσότερα για το θέμα θα βρείτε εδώ.

Περισσότερα για το αφιέρωμα που κάναμε στον φορητό κινηματογράφο και το “Σινεμά στις Πλατείες” θα βρείτε εδώ.

therino_cover

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X