Η Μπόνι Κίμπαλ απολύθηκε από την σχολική καφετέρια όπου δούλευε στο Mascoma Valley Regional High School, επειδή άφησε έναν μαθητή να πάρει φαγητό, χωρίς να έχει χρήματα.

Η Κίμπαλ δούλευε στο κυλικείο του συγκεκριμενου σχολείου για 5 χρόνια όταν στα τέλη Μαρτίου ένας μαθητής την πλησίασε στο ταμείο, έχοντας φαγητό στον δίσκο του και της είπε οτι δεν είχε να πληρώσει. Της είπε ότι θα της φέρει τα χρήματα τις επόμενες ημέρες και έτσι η Κίμπαλ δέχθηκε να τον αφήσει να τα πάρει.

Το περιστατικό όμως έγινε αντιληπτό από έναν υπεύθυνο της Café Services που είχε αναλάβει τον χώρο εστίασης του σχολείου, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να κληθεί την επόμενη μέρα και να ενημερωθεί για την απόλυσή της. Όπως είπε η ίδια, υπήρχε μία ένταση εκείνο το διάστημα, καθώς το συμβόλαιο της εταιρίας με το Mascoma Valley Regional High School έληγε και ο διευθυντής τους είχε ξεκαθαρίσει οτι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικοί όλοι. Έκρινε λοιπόν πως το να άφηνε το παιδί χωρίς φαγητό δεν θα ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως οι υπεύθυνοι είχαν διαφορετική άποψη.

Μιλώντας στο CNN, ο Τζέιμι Μάθεσον προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της εταιρίας που δουλεύει, λέγοντας πως το παιδί δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει νηστικό, καθώς υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτές τις περιπτώσεις.

Βέβαια, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο απο συναδέλφους της Κίμπαλ όσο και από γονείς μαθητών αλλά και τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση στα ΜΜΕ, η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θέλει να επαναπροσλάβει την Κίμπαλ. Η ίδια αρνήθηκε, λέγοντας ότι το μόνο που θέλει η εταιρεία είναι να σώσει τη φήμη της.

Με πληροφορίες από ABC και citynews1130

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X