Μια αστυνομικός προσπαθεί να διώξει έναν άστεγο από εστιατόριο McDonald’s στην πόλη Μιρτλ Μπιτς στη Νότια Καρολίνα στις ΗΠΑ. Το βίντεο τράβηξε ένας πελάτης του εστιατορίου. Ο Yossi Gallo πήγαινε στο εστιατόριο, όταν έξω από αυτό είδε έναν άστεγο και πεινασμένο άνθρωπο. Αμέσως προσφέρθηκε να του πληρώσει ένα γεύμα. Όταν όμως  ο άστεγος κάθισε να φάει το γεύμα του, υπάλληλος του εστιατορίου, μετά από εντολή της διεύθυνσης, κάλεσε την αστυνομία για να τον απομακρύνει, χωρίς να έχει κάνει κάτι κακό.

Ο Yossi Gallo που προσέφερε το γεύμα στον άστεγο και πεινασμένο άνθρωπο τράβηξε το παρακάτω βίντεο, διαμαρτυρόμενος για την συμπεριφορά της διεύθυνσης του εστιατόριου. Αργότερα, εκπρόσωπος του εστιατορίου υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος άστεγος “ενοχλεί” τους πελάτες. Ωστόσο, ο Yossi Gallo δηλώνει με έμφαση, ότι ο άστεγος δεν του ζήτησε απολύτως τίποτα, ότι ο ίδιος προσφέρθηκε να του πληρώσει λίγο φαγητό και, συνεπώς, το εστιατόριο δεν είχε κανένα λόγο και δικαίωμα να τον διώξει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια