Απίστευτες καταστάσεις στις ΗΠΑ από την αντιμεταναστευτική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ και τις επιχειρήσεις κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Παιδιά πέρασαν τη νύχτα στο σχολείο καθώς οι γονείς τους δεν ήρθαν ποτέ να τα πάρουν αφού τους είχαν συλλάβει οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο γνωστός ακτιβιστής Shaun King, χθες, στο Μισισίπι η Υπηρεσία Τελωνείων και Μετανάστευσης (Immigration and Customs Enforcement – ICE) συνέλαβε 600 μετανάστες χωρίς χαρτιά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, την ώρα που τα παιδιά τους ήταν στο σχολείο. Ήταν η μεγαλύτερη επιδρομή της ICE στην αμερικανική ιστορία. Όλοι ήταν άντρες και γυναίκες που δουλεύουν σε εργοστάσια πουλερικών. Όταν ήρθε η ώρα οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, κανείς δεν εμφανίστηκε. Οι γονείς τους είχαν συλληφθεί. Κάποιοι πρόσφεραν στα παιδιά φαγητό, με πολλά παιδιά να διανυκτερεύουν χθες στα γυμναστήρια σχολείων.

Η συγκεκριμένη επιδρομή είναι μέρος του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο προανήγγειλε πριν μερικές εβδομάδες με στόχο χιλιάδες οικογένειες μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Οι επιδρομές, οι οποίες πραγματοποιούνται από την Υπηρεσία Τελωνείων και Μετανάστευσης περιλαμβάνουν και «παράπλευρες» απελάσεις, δηλαδή απελάσεις μεταναστών που θα συλληφθούν τυχαία χωρίς να είναι ο άμεσος στόχος των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια