Η Αλαμπάμα έχει κι επισήμως την πιο αυστηρή νομοθεσία για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ, καθώς η κυβερνήτρια της πολιτείας, Κέι Άιβι, υπέγραψε, όπως αναμενόταν τον νόμο που πέρασε από τη Γερουσία την Τρίτη και ποινικοποιεί τις αμβλώσεις .

Ο νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις ούτε καν σε περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού, παρά μόνο αν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της μητέρας ή το έμβρυο έχει κάποια «θανατηφόρα ανωμαλία», ενώ οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης από 10 έως 99 χρόνια.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε την Τρίτη από την πολιτειακή Γερουσία και είχε ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων εν μέσω των προσπαθειών πολλών αμερικανικών Πολιτειών όπου κυβερνούν Ρεπουμπλικάνοι να αναγκάσουν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Μάλιστα, αυτοί που ψήφισαν για τις τύχες των γυναικών ήταν 25 άντρες γερουσιαστές, Ρεπουμπλικάνοι:

25 άντρες γερουσιαστές ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα

Η σκληρότητα της νομοθεσίας έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων που έχουν ήδη προαναγγείλει ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του νομοθετήματος.

Το θέμα αναμένεται να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ενώπιον του οποίου θέλουν να το φέρουν ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων καθώς έχουν ενθαρρυνθεί από τον διορισμό δύο συντηρητικών δικαστών, επιλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Απώτερος σκοπός τους είναι η ανατροπή της απόφασης του 1973 του Ανώτατου Δικαστηρίου που αναγνώρισε το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, με την υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ.

Όπως άλλωστε δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Κλάιντ Τσάμπλις, που τάχθηκε υπέρ της νομοθεσίας στην Αλαμπάμπα, το ζήτημα είναι «να πάμε κατ’ ευθείαν στο Ανώτατο Δικαστήριο και να προσβάλουμε την απόφαση στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ».

Με πληροφορίες από CBS, Guardian

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]