Αστυνομικοί σκότωσαν έγκυο γυναίκα στο σπίτι της ενώ η ίδια τους είχε καλέσει για να αναφέρει διάρρηξη στο σπίτι της

Μία 30χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών έχασε τη ζωή του από σφαίρες αστυνομικών μέσα στο ίδιο το σπίτι της, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή, αλλά και στα αμερικανικά social media.

Η Charleena Lyles ειδοποίησε την αστυνομία για ληστεία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις, άρχισαν να πυροβολούν προς το σπίτι, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν θανάσιμα τη νεαρή μητέρα των τεσσάρων παιδιών.

Η 30χρονη κατοικούσε σε συγκρότημα διαμερισμάτων τα οποία προσφέρει η Πολιτεία σε άστεγους. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί είδαν τη γυναίκα να κρατά μαχαίρι και τότε άρχισαν να πυροβολούν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι για το συγκεκριμένο σπίτι και τη συγκεκριμένη γυναίκα υπήρχε προειδοποίηση, καθώς είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και την είχαν χαρακτηρίσει «επικίνδυνη».

Η γυναίκα δέχθηκε τις σφαίρες των αστυνομικών μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους, τα οποία ανέλαβαν να φιλοξενήσουν οικογένειες του ίδιου συγκροτήματος. Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, το γεγονός ότι ήταν αφροαμερικανή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τραγική αυτή εξέλιξη.

Η Charleena Lyles ήταν μητέρα τριών παιδιών και όπως δήλωσε η αδελφή της, ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της.
Οι δύο αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν έχουν τεθεί σε προσωρινή διαθεσιμότητα.

Από Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X