Ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα έστειλε σήμερα η Καλαμαριά με εκατοντάδες διαδηλωτές να συμμετέχουν στην πορεία ενάντια στην φιέστα μίσους με τίτλο Makedonian Pride που διοργάνωνε η φασιστική ομάδα Ιερός Λόχος στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησε από το δημαρχείο Καλαμαριάς κατευθύνθηκε σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής και κατέληξε στον πεζόδρομο ενώ κατά τη διάρκειά της ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στον εθνικισμό και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Αποτέλεσμα της αντιφασιστικής κινητοποίησης ήταν να ματαιωθεί το Makedonian Pride στην Καλαμαριά.

Μάλιστα νωρίτερα και κάτω από την πίεση της αντιφασιστικής πορείας ο Ιερός Λόχος ανακοίνωσε την μεταφορά της διοργάνωσης του Makedonian Pride στην Μενεμένη και συγκεκριμένα στο δημοτικό κινηματοθέατρο Άστρον. Ενώ αρχικά οι υπηρεσίες του δήμου Μενεμένης-Αμπελοκήπων έδωσαν την άδεια στον Ιερό Λόχο, το μεσημέρι της Κυριακής, και μετά από αντιδράσεις που υπήρξαν, ο δήμαρχος Λ. Κυρίζογλου αρνήθηκε την παραχώρηση του κινηματοθεάτρου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν θα πραγματοποιηθεί το Makedonian Pride στον “Άστρον υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή». Το κινηματοθέατρο κλειδώθηκε και λιγοστά μέλη του Ιερού Λόχου συγκεντρώθηκαν στο παρκάκι που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου.

*Από alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X