Άλλο ένα δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού από την Αγγλία. Η Έβερτον απέδειξε ότι όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, η όποια «έχθρα» μπορεί να περιμένει.

Στην αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ, τα «ζαχαρωτά» τίμησαν τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο, λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις που 23 χρόνια μετά δικαίωσαν τις οικογένειες των θυμάτων των αδικοχαμένων οπαδών της «μισητής» Λίβερπουλ.

Όπως προέβαλαν και στα μάτριξ του σταδίου, μπροστά σε τέτοιες τραγωδίες, το Μέρσεϊσαϊντ είναι ενωμένο: «Justice for the 96, Merseyside United (=Δικαιοσύνη για τους 96, το Μέρσεϊσαϊντ ενωμένο)».

Πριν την έναρξη του ματς, στο γήπεδο μπήκε ένα κοριτσάκι με τη φανέλα της Έβερτον και το νούμερο 9 κι ένα αγοράκι με αυτή της Λίβερπουλ και το νούμερο 6. Κρατήθηκαν χέρι-χέρι περπατώντας δίπλα και μαζί με τους παίκτες των ομάδων και τους οπαδούς που είχαν γεμίσει το στάδιο, κράτησαν ενός λεπτού σιγή.

Όταν στα μάτριξ εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες των θυμάτων κι άρχισαν να περνούν από κάτω τα ονόματα των θυμάτων, όλοι σηκώθηκαν όρθιοι και για όσο διήρκεσε το βίντεο χειροκροτούσαν ασταμάτητα.

Όπως λένε και στη Γηραιά Αλβιώνα… Respect!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X