Στο πλαίσιο της έκθεσης Welcome to Ecumenopolis που παρουσιάζεται στον χώρο του metamatic:taf έως τις 29 Μαρτίου 2015, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στους ηχητικούς περιπάτους που οργανώνει η ομάδα του workshop Resounding Cities το Σάββατο 21 και 28 Μαρτίου.

Η έκθεση σε επιμέλεια των METASITU διερευνά τη φύση της «οικουμενικής πόλης» με σκοπό την εμπλοκή του κοινού σε τεχνητές διαδικασίες, οι οποίες θέτουν ερωτήματα πάνω στον μεταβαλλόμενο αστικό κόσμο και τα παγκόσμια δίκτυα των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος.

Η ομάδα του Resounding Cities μαζί με τους συμμετέχοντες του workshop που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2015 δημιούργησαν έναν ηχητικό περίπατο από ηχογραφήσεις στο πεδίο στην πλατεία του Μοναστηρακίου, ενσωματώνοντας και υλικό που προέκυψε σε παράλληλα εργαστήρια την ίδια εβδομάδα στη Λισαβόνα και τις Βρυξέλλες.

Οι ομαδικοί περίπατοι θα ξεκινήσουν από τον εκθεσιακό χώρο του metamatic:taf με κατεύθυνση την πλατεία Μοναστηρακίου. Οι διοργανωτές παρέχουν κινητά τηλέφωνα με εγκατεστημένη την εφαρμογή noTours και ακουστικά.

Λίγα λόγια για τους εισηγητές

Η εξαμελής ομάδα των Σοφία Γρηγοριάδου, Γιώργου Σαμαντά, Μαρίας Μεθυμάκη, Ζωής Αρβανίτη, Ντάνας Παπαχρήστου και Μαρίζας Παρασύρη προέρχεται από το χώρο των Εικαστικών Τεχνών, της Μουσικής, της Αρχιτεκτονικής, της Λογοτεχνίας και των Κοινωνικών Επιστημών με κοινό ενδιαφέρον τη χαρτογράφηση του σύγχρονου αστικού τοπίου. Αντικείμενό τους είναι η έννοια της αστικής τελετουργίας και αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους αυτή αποτυπώνεται στο αισθητηριακό τοπίο της εκάστοτε πόλης. Χρησιμοποιούν τον ήχο σαν εργαλείο μετασχηματισμού της εμπειρίας του αστικού χώρου, όπως και το περπάτημα – «το πιο προφανές αλλά και αδιευκρίνιστο πράγμα στον κόσμο» όπως γραφει η Rebecca Solnit- σαν μέσο συγγραφής και ανάγνωσης εναλλακτικών αφηγήσεων μέσα στην – και για την – πόλη.

Σάββατο 21 & 28.03.2015: 12.00 – 13.00
Ελεύθερη συμμετοχή

http://theartfoundation.metamatic.gr/GR/Event/2949/Welcome_to_Ecumenopolis/

https://resoundingcities.wordpress.com/af

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X