Πάνε ακριβώς 90 χρόνια από εκείνη την ημέρα του 1926 που η Έλλη Λούκου γεννιέται στα Βίλια Αττικής. Η Έλλη θα αποτύχει να εισαχθεί με εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη σχολή Κοτοπούλη.

Με το ταλέντο της να αναγνωρίζεται ωστόσο από την ίδια την Μαρίκα Κοτοπούλη, εντέλει γίνεται δεκτή στη σχολή της. Κάνει το ντεμπούτο της το 1942 με την παράσταση “Η Χάνελε πάει στον Παράδεισο” του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν. Το άστρο της Έλλης Λαμπέτη αρχίζει να ανατέλλει. Μια πλούσια ερμηνευτικά θεατρική παρουσία, με πάνω από 80 έργα στο ενεργητικό της, με μια σεβαστή παρουσία στην μεγάλη οθόνη και με μια προσωπική ζωή δραματική, η Έλλη Λαμπέτη συνεχίζει να έχει φανατικούς θαυμαστές.

Παρακάτω θα την ακούσετε σε εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, καλεσμένη στην εκπομπή του συνθέτη Δημήτρη Λέκκα, το 1976. Η Έλλη Λαμπέτη επρόκειτο να απαγγείλει ποιήματα του αγαπημένου της Κωνσταντίνου Καβάφη. Η έκπληξη που της επιφύλασσε ο οικοδεσπότης της ήταν η συνοδεία φλάουτου από της Στέλλα Γαδέδη στα κενά της απαγγελίας της. Εκείνη τη δέχτηκε μάλλον θετικά, αρχίζοντας να αυτοσχεδιάζει και να διαλέγεται με το φλάουτο, σαν να είχε φυσική παρουσία και συμμετοχή στην εκπομπή εκείνη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια