Της Αλέκας Ζουμή

Ο κοινωνικός αυτοματισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος όταν απέναντί σου έχεις μπασκετμπολίστες των οποίων το μηνιάτικο δεν αγγίζει ούτε κατά διάνοια τις δικές σου αποδοχές… Όμως τα δικαιώματα δεν διαμορφώνονται ανάλογα με τις φορολογικές μας δηλώσεις και τα εργασιακά επίσης… Το “καψόνι” του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου στους μπασκετμπολίστες του “τριφυλλιού” παραμένει “καψόνι”, έστω κι αν τα “θύματα” είναι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι καλαθοσφαιριστές.

Ο “ισχυρός” άνδρας των “πράσινων” προχώρησε σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου, λες και… ζήλεψε την “δόξα” του Βαγγέλη Μαρινάκη και θέλησε να τον ξεπεράσει… Βλέπετε, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε απειλήσει τους ποδοσφαιριστές να τους αφήσει για πάντα στο…. Ισραήλ, εάν δεν έφερναν την πρόκριση κόντρα στην Μπερ Σεβά. Εμεινε στα λόγια. Ο Γιαννακόπουλος το έκανε πράξη: Ακύρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και έδωσε εντολή επιστροφής με… πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, ένα ταξίδι διάρκειας 11 και πλέον ωρών δίχως στάση… Στην “εντολή” δεν υπάκουσαν τέσσερις παίκτες των “πράσινων”. Οι Αμερικανοί Σίνγκλετον, Γκάμπριελ, Τζέιμς και ο Αντώνης Φώτσης.

Ο Αντώνης Φώτσης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το τριφύλλι το 1997 και με εξαίρεση κάποια διαστήματα που αγωνίστηκε στο εξωτερικό, παραμένει η “σημαία” της ομάδας, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. H “σημαία”, λοιπόν, είπε “όχι” στο “καψόνι” που κάνει το γύρο του ευρωπαϊκού, μπασκετικού διαδικτύου…

Βλέπετε, ο Παναθηναϊκός είναι κάτοχος έξι ευρωπαϊκών τίτλων και μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, την ιστορία της οποίας δεν σεβάστηκε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της.

Εκτός από ζήτημα ηθικής για το σύλλογο, το συγκεκριμένο γεγονός έχει και ακόμη μία διάσταση και αφορά την καταπάτηση δικαιωμάτων εργαζομένων και προσβολή της αξιοπρέπειάς τους. Και όχι, η απάντηση σε αυτό δεν μπορεί να είναι: “Δεν πειράζει, παίρνουν εκατομμύρια”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα του Κόκκινου.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια