Άλλη μια εθνική επέτειος τελείωσε. Σημαιάκια κυμάτισαν, εμβατήρια ακούστηκαν, μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις έγιναν.

Και αν αυτό το μεταξικό (φασιστικό) κατάλοιπο –οι μαθητικές παρελάσεις– έχει ξεμείνει για να γιορτάζουμε οξύμωρα το «ΟΧΙ» στο φασισμό και κάποιοι να φουσκώνουν από εθνικιστική περηφάνια, τουλάχιστον όσο περνούν τα χρόνια η εικόνα του αλλάζει χάρη σε κάποια παιδιά που βρέθηκαν στη χώρα μας ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτά τα παιδιά με την παρουσία τους μάς κάνουν να σκεφτόμαστε αισιόδοξα, πως στο μέλλον ο αλληλοσεβασμός θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που θα διέπει τις σχέσεις των πολιτών αυτής της χώρας και όχι η μισαλλοδοξία.

parelasi-7

parelasi-9

parelasi-2

parelasi-5

parelasi-8

parelasi-6

parelasi-3

parelasi-10

parelasi-1

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια