Η Γαλλία κέρδισε 2-0 την Ουρουγουάη στον προημιτελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο Γκριεζμάν ήταν αυτός που χάρισε το γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη των Μπλε, παρόλαυτα δεν το πανηγύρισε.

Η απίστευτη αυτή κίνηση του Γκριεζμαν είχε και την αφοπλιστική εξήγηση από τον παίκτη. Όπως είπε έχει  φίλους και συμπαίκτες  στην Ουρουγουάη, ενώ πάντα υπήρχε ένας Ουρουγουανός που τον βοηθούσε από τα πρώτα του βήματα.

Ολόκληρη η δήλωση του Γκριεζμάν:

«Δεν πανηγύρισα το γκολ επειδή στα πρώτα μου βήματα ως επαγγελματίας, πάντα υπήρχε εκεί ένας Ουρουγουανός για να με βοηθήσει να ανακαλύψω πράγματα, καλά ή κακά.

Έχω επίσης φίλους και συμπαίκτες (σ.σ. Γκοντίν και Χιμένες στην Ατλέτικο) από την Ουρουγουάη και σκέφτηκα πως ήταν σωστό να μην πανηγυρίσω το γκολ”.

Όσο για το ματς και τη συνέχεια της Γαλλίας στη διοργάνωση, είπε: “Έχουμε μία ομάδα ικανή να νικήσει τον καθένα όταν είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Ουρουγουάη είναι μία περίπλοκη ομάδα και μου θυμίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αμύνονται όλοι μαζί, επιτίθενται όλοι μαζί και μου αρέσει πολύ αυτό. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτή την ομάδα. Προσπαθήσαμε να τους εκνευρίσουμε στις στημένες φάσεις.

Είχαμε βέβαια και τον Ούγκο Γιορίς που έκανε μία σπουδαία επέμβαση. Δεν ακολουθήσαμε το ρυθμό τους, μείναμε ψύχραιμοι και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X