Μπορεί η Γερμανία να θεωρείται και να είναι πράγματι μια από τις πιο βαριές… ατμομηχανές του διεθνούς καπιταλισμού, όμως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει έναν από τους πιο μεγάλους πολέμιους του συστήματος, μόνο έκπληξη (τουλάχιστον) θα δημιουργούσε στους εν Ελλάδι υπέρμαχους του νεοφιλελευθερισμού, ειδικά σε όσους αντλούν υλικό για τις φιλοσοφικοκοινωνικές και ιδεολογικές τους αναζητήσεις από τον Άδωνη Γεωργιάδη και τον… Αβρόσιο Λενή…

Έτος 2018 μ.Χ, λοιπόν, και το Τριρ, μια πόλη πόλη 103.000 κατοίκων, στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο της Γερμανίας, στην οποία γεννήθηκε ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, ιστορικός, πολιτικός, οικονομολόγος και -κυρίως- επαναστάτης, που έβαλε τις θεωρητικές βάσεις του κομμουνισμού και το σπίτι του είναι σήμερα μουσείο, αποφάσισε να εγκαταστήσει φωτεινούς σηματοδότες με τη φιγούρα του Καρλ Μαρξ.

Δεν ζητήθηκε, βέβαια η γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί πολιτικό ολίσθημα!

Φωτογραφία του χρήστη teleSUR English.Φωτογραφία του χρήστη teleSUR English.

(Πηγή: left )

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X