Η Καταλονία τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε μια φλεγόμενη κατάσταση, με τον κόσμο να ζητά την ανεξαρτησία του και να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος από τη μία, αλλά την κυβέρνηση Ραχόι να χρησιμοποιεί κάθε πιθανό -όχι όμως και απαραίτητα ορθό, ηθικά και νομικά- μέσο ώστε να την αποτρέψει.

Γι αυτό το λόγο, οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα αποφάσισαν να δηλώσουν τη διαμαρτυρία τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο στον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της Ευρωλίγκα: Συγκεκριμένα, στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα οι φίλοι των Μπλαουγκράνα σηκώθηκαν όρθιοι, αλλά κράτησαν απόλυτη σιγή και όταν το πεντάλεπτο πέρασε φώναξαν όλοι μαζί με μια φωνή Libertad, ελευθερία, σπάζοντας τη σιωπή και δημιουργώντας μια ανατριχιαστική στιγμή.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά βίντεο από τις κερκίδες του Palau Blaugrana:

Διάβασε ακόμα:

«Ένα κράτος που δεν δίκασε ποτέ τον φασισμό, είναι αναμενόμενο να ασκεί βία»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια