Κυριακή μεσημέρι, περπατάω την Αθηνάς. Ερημική, όμορφη και γαλήνια. Τα μαγαζιά κλειστά. Άλλα μόνιμα, άλλα για τη σιέστα που κινδυνεύει να χαθεί μαζί με την κυριακάτικη αργία.

“Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά οι ώρες για να ζήσουμε”. Πόσο δίκιο έχουν οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται.

Περνάω τα μαγαζιά που τα δίνουν όλα 1 ευρώ. Τι σόι πράγματα άραγε μπορείς να ψωνίσεις από εκεί;

Πιο κάτω η πλατεία Δημαρχείου με τα κτίρια, παλιάς αρχιτεκτονικής που χαρίζουν σπάνια ομορφιά στην πόλη. Το φτερούγισμα των περιστεριών σπάει την ησυχία, όπως και κάποιες κουβέντες από περαστικούς. Είναι ελάχιστοι, γυρνούν από τα ταβερνάκια του Ψυρρή.

Η ησυχία επιτρέπει να ακούγονται τα πάντα. Όπως γαβγίσματα και κελαηδήματα από το γωνιακό pet shop της Πλατείας. Στο πεζούλι, μπροστά από τη βιτρίνα που είχε κλουβιά με καναρίνια και κουνέλια είναι ένα περιστέρι. Κάνει τη δική του σιέστα.

Τα κλουβιά και το περιστέρι χωρίζονται από τη τζαμαρία και τα ρολά. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το περιστέρι, ενοχλημένο μάλλον από την παρουσία μου, πετά στο άγνωστο. Η ελευθερία μια τζαμαρία μακριά.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts

X