Η βρετανική εφημερίδα Guardian διοργανώνει τουριστικά πακέτα με αντικείμενο τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.

«Συναντήστε την ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα Ελενα Σμιθ σε αυτή τη συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα», διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Το πακέτο περιλαμβάνει επτά διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα και κοστίζει 2.500 λίρες κατ άτομο.

«Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία και στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα, την Αθήνα. Ταξιδεύουμε από απομακρυσμένες φάρμες στα προάστια της πόλης και στο κοινοβούλιο για να ακούσουμε από κοντά τις απόψεις των απλών ανθρώπων, των ΜΚΟ, των επιχειρήσεων και των πολιτικών. Κορυφαίοι αναλυτές και η Ελενα θα είναι στη διάθεσή σας και θα έχετε την ευκαιρία να θέσετε τα δικά σας ερωτήματα και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα», αναφέρεται στη διαφήμιση του πακέτου.

Η όλη υπόθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα.

«Μήπως θα συναντήσουν και ανθρώπους που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν εξαιτίας της ανέχειας;» σημειώνει με ειρωνική διάθεση ένας χρήστης του Twitter.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X