Στις 6 Μαρτίου σε συνθήκες που δεν είχαν φανταστεί οι γονείς του, γεννιέται ένα μωράκι στην Ειδόμενη.

Προσφυγόπουλο από τις πρώτες του κιόλας ώρες στον κόσμο, κάνει το πρώτο του μπάνιο στο προαύλιο της σκηνής, πάνω από τις λάσπες, με τη βοήθεια εθελοντή.

Η φωτογραφία του Iker Pastor, αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το προσφυγικό δράμα, αλλά και την ελπίδα που δίνει ο ερχομός ενός μωρού στον κόσμο. Παράλληλα καθρεφτίζει τη στάση της Ευρώπης που έχει ταμπουρωθεί απέναντι σε γυναικόπαιδα.

Τα λόγια του συγγραφέα Δημήτρη Γκιούλου που με τον τρόπο του σχολιάζει το γεγονός είναι το ίδιο ισχυρά με την εικόνα.

«Μέσα σε αίματα και λάσπες θα γεννηθεί ο καινούριος κόσμος. Κι ούτε από σύνορα θα γνωρίζει, ούτε από φράχτες.
Μ’ένα κλάμα, θα τα γκρεμίσει.
Το πρώτο του».

Να σημειώσουμε ότι το 50% των προσφύγων είναι γυναικόπαιδα. Από τις εγκυμονούσες, πολλές αποβάλλουν λόγω του μεγάλου άγχους που προκαλεί η ιδιαιτερότητα των συνθηκών.

Αν θέλεις να βοηθήσεις του πρόσφυγες και δεν ξέρες πως, μπορείς να μάθεις περισσότερο στον οδηγό αλληλεγγύης που έχουμε διαμορφώσει εδώ και ανανεώνεται σε καθημερινή βάση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X