Οι χαρακτηρισμοί για το πρόσωπό της και οι επιθέσεις εναντίον της περισσεύουν. «Χυδαία», «πορφυρογέννητη», «μαζορέτα» ακόμη και «Κλάραμπελ» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς των πολέμιών της προς το πρόσωπό της. Ο λόγος για τη νεοεκλεγείσα Πρόεδρο της Βουλής, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η εκλογή της ως Προέδρου της Βουλής για κάποιους είναι δικαίωση, για άλλους εφιάλτης. Για τη Ζωή ίσως και μια μορφή εκδίκησης απέναντι σε όσους προσπάθησαν να την «λυγίσουν».

«Πολυλογού», «υστερική», ακόμη και «ανοργασμικιά» είναι μερικά από τα απολύτως σεξιστικά κοσμητικά που συνοδεύουν το όνομά της σε διάφορες συζητήσεις, μόνο και μόνο επειδή τα ντεσιμπέλ της φωνής της είναι παραπάνω από το κανονικό ή η ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης δεν την αφήνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Δεν είναι τυχαίο που λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε το όνομά της ως υποψήφιας αλλά και λίγο μετά την εκλογή της στην προεδρεία της Βουλής, τρία κόμματα εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, λοιδορώντας την, πριν καλά καλά ξεκινήσει η λειτουργία της Βουλής.

Τίποτε από αυτά όμως δεν φαίνεται να την πτοεί.

Ενεργή στη βουλή, με τον κανονισμό της βουλής ανά χείρας και τοποθετήσεις όπως ορίζει το γράμμα του νόμου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού στη Βουλή που έχει πολεμήσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή όσο λίγοι.

Η επιμονή της να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έχει ενοχλήσει πολλούς και οι επιθέσεις που έχει δεχτεί για τη κοινοβουλευτική συμπεριφορά της αποδεικνύουν πόσο πολύ τη φοβούνται.

Γιατί όμως φοβούνται τόσο πολύ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Γιατί είναι η βουλεύτρια με τις περισσότερες ίσως συμμετοχές σε επιτροπές ή τουλάχιστον με τις πιο «ηχηρές» συμμετοχές, καθώς δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση όταν το δίκιο την «πνίγει».

Γιατί οι εξεταστικές επιτροπές που μπορεί να ορίσει ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να γίνουν εφιάλτης για όσους έκαναν πάρτυ τα τελευταία χρόνια στα διάφορα υπουργεία. Ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να φέρει μια υπόθεση προς εξέταση στο κοινοβούλιο, όπως για παράδειγμα οι 120 περίπου δικογραφίες που βρίσκονται καταχωνιασμένες στα συρτάρια της βουλής και αφορούν πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Γιατί η Ζωή είναι τόσο καλή γνώστης του κανονισμού της Βουλής, που δεν θα αφήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στα χέρια απόντων ή σιωπηλών βουλευτών.

Γιατί η Ζωή μπορεί να επανανοηματοδοτήσει τη θέση του Κοινοβουλίου και να επαναλειτουργήσει με τους σωστούς όρους και προς όφελος της δημοκρατίας τη Βουλή, το ρόλο της οποίας είχαν απαξιώσει οι προηγούμενοι προς ίδιον όφελος.

Η εκλογή της ως Πρόεδρος της Βουλής μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όσο διακοσμητική κι αν ήθελαν να την κάνουν να φαίνεται τη θέση αυτή οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η αλήθεια είναι πως είναι εξαιρετικά κομβικής σημασίας.

Το τελευταίο το αφήνουμε στα χέρια της Ζωής να το αποδείξει με τη θητεία της.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X