Σημαντική διπλωματική επιτυχία χαρακτήρισε την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας. Η απόφαση όπως αναφέρει η “Αυγή” προβλέπει ότι οι πρόσφυγες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα θα μετεγκαθίστανται στην Ευρώπη εφόσον τυγχάνουν έγκρισης ασύλου, ή θα επιστρέφουν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας “ένας προς έναν”. Το ίδιο θα ισχύσει και για όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα μας, με τη διαφορά ότι δεν εντάσσονται στη συμφωνία “ένας προς έναν” της Τουρκίας προς την Ε.Ε.

Από την άλλη, καταγράφονται ήδη σημαντικές αντιδράσεις. Στο pass-world.gr διαβάζουμε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί για τη Διεθνή Αμνηστία “ιστορικών διαστάσεων πλήγμα στα δικαιώματα προκάλεσε έντονη απογοήτευση σε πρόσφυγες και μετανάστες”. Ο John Dallhuisen, Διευθυντής για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η διγλωσσία που καλύπτει την εν λόγω συμφωνία δεν μπορεί να αποκρύψει την αποφασιστικότητα της ΕΕ να γυρίσει την πλάτη της στην παγκόσμια προσφυγική κρίση και να αγνοήσει ηθελημένα τις διεθνείς υποχρεώσεις της”.

Την ίδια ώρα στην Ειδομένη ο κόσμος παραμένει. Η είδηση για τη συμφωνία, δεν φαίνεται να χαροποίησε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δίπλα στη δυστυχία, το παιχνίδι και τα γέλια των παιδιών που συνεχίζουν να συμβολίζουν την απτόητη ελπίδα για το καλύτερο αύριο και συμπληρώνουν το πιο σκληρό κοντράστ στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης.

eid1

eid2

eid3

eid4

eid5

eid7

eid8

eid9

eid10

eid11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια