Ο Baldwin Lee φωτογράφισε πριν 30 χρόνια το Αμερικανικό Νότο καταγράφοντας ουσιαστικά μέσα από την δουλειά του την ζωή των Αφριαμερικανών.

Ξεκίνησε στις αρχές του 70 να φωτογραφίζει. Όταν έφτασε στον Νότο δεν ήξερε τι ήθελε να απαθανατίσει. Έτσι ταξίδεψε 2.000 μίλια φωτογραφίζοντας ότι του τράβαγε το ενδιαφέρον με την 4 επι 5ιντσών κάμερά του. Αυτό τελικά που τον εξίταρε ήταν η ζωή των αφροαμερικανών που ζούσαν κυρίως μέσα στην φτώχεια.

Η δουλειά του με τίτλο “In Consideration of Photographing in the South” αποτελεί ντοκουμέντο μιας εποχής που μπορεί να φαίνεται μακρινή, αλλά που δείχνει καθαρά την ανισότητα, τον ρατσισμό και κυρίως την φτώχεια και την περιθωριοποίηση που βίωναν οι Αφροαμερικανοί του Νότου και που βιώνουν σε ένα βαθμό και σήμερα.

1-_woman_hat_lula_ms_1984 - Copy

2_woman-greens_quitmanga_1984 - Copy

3_alan_friend_vicksburg_ms_1983 - Copy

4_baby_lap_plain_dealing_la_1986 - Copy

5_basketball_players_night_monroe_la_1985 - Copy

Columbia, SC 1984

11_children_truck_walls_ms_1984

12_child_on_hood_hughes_ar_1984

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια