Είναι η είδηση της ημέρας, εάν θέλουμε ακόμη να λεγόμαστε άνθρωποι.
Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στην Ιταλία ένα βιβλίο της Κριστίνα Κατανέο που έχει κάνει πολλές νεκροψίες σε μετανάστες που πνίγηκαν στη Μεσόγειο αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Και εκεί λέει την ιστορία ενός 14χρονου από το Μάλι που πνίγηκε στη Μεσόγειο πριν λίγα χρόνια αναζητώντας την ελπίδα.

Επάνω του δεν είχε χαρτιά, αλλά μέσα στα ρούχα είχε ράψει τον έλεγχο από το σχολείο που είχε πάρει, για να δείξει όπου έφτανε ότι είναι καλός μαθητής…

Και ο Makkox έκανε αυτό το εκπληκτικό, γλυκό και σεβαστικό σκίτσο.
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη εικόνα για τη βαναυσότητα αυτού που λέμε Ευρώπη…

Αναδημοσίευση από το fb του Παναγιώτη Σωτήρη και την Ελληνοφρένεια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X