Από τον Caravaggio έως και τον Gauguin, αλλά και τον El Greco και τον Botticelli, μεγάλοι ζωγράφοι αποτυπώνουν στα έργα τους με μοναδικό τρόπο τη φάτνη, το αστέρι της Βηθλεέμ, τη σκηνή της Θείας γέννησης, αλλά και το ταξίδι των Μάγων, αναδεικνύοντας μέσα από θρησκευτικές κυρίως εικόνες, τη μαγεία των Χριστουγέννων. Η θεματογραφία των Χριστουγέννων θριαμβεύει από τα χρόνια των βυζαντινών αγιογράφων. Ας απολαύσουμε μερικούς από τους  πίνακες στους οποίους αποτυπώνεται η γέννηση του Ιησού.

 

O Ευαγγελισμός του Botticelli, 1489.

 

Η Προσκύνηση των ποιμένων- Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco)

 

 Η Θεία Γέννηση με τον Άγιο Φραγκίσκο και τον Άγιο Λώρενς, Caravaggio, 1609

 

Παναγία (λεπτομέρεια από την Cappella Sistina), Rafael, 1512-1513

 

Η Θεία Γέννηση του Χριστού από την Ταϊτή, Gauguin, 1896

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X