Τη στήριξή της στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 δηλώνει η Πία Κλεμπ, καπετάνισσα του σωστικού πλοίου Iuventa 10 που αντιμετωπίζει 20ετή κάθειρξη για την αλληλεγγύης της στου πρόσφυγες. Πριν λίγες ημέρες έκοψαν το ρεύμα στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη προσφύγων.

Η ανακοίνωση στήριξης της Κλεμπ:

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝOΤΑΡΑ 26 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γεννιόμαστε χωρίς να ρωτηθούμε και πεθαίνουμε συχνά χωρίς την θέλησή μας. Η μόνη μας ευκαιρία να υπάρξουμε και να αποφασίζουμε βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο γεγονότα. Το να παίρνουμε αποφάσεις σημαίνει να εξασκούμε την ελευθερία μας, αυτή η ελευθερία θέτει υπευθυνότητες και έτσι οδηγούμαστε στην δράση.

Το να παραδώσεις τα όπλα μπροστά σ’ ένα σύστημα φτιαγμένο από ωμότητα , απληστία και υπακοή , σημαίνει να ξεχάσεις την ελευθερία σου , να παραιτηθείς απ’ την ζωή σου.

Αγωνιζόμαστε άρα υπάρχουμε. Αγωνιζόμαστε στις θάλασσες για την ελευθερία των μετακινήσεων, αγωνιζόμαστε στην πόλη για χώρους ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Κυνηγώντας μας η Ευρώπη δεν διεξάγει μόνο έναν βάρβαρο πόλεμο αφανισμού μας. Αφήνει επίσης να διαφανεί ο φόβος της να δει τους Ευρωπαίους και τους Μετανάστες να ενώνονται σ’ ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην « Ευρώπη Φρούριο » και να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα και τον ρόλο της που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα που στοχεύει στο να μας αφανίσει όλους , έναν προς έναν , αρπάζοντάς μας τις ελευθερίας, τα δικαιώματα και τις ζωές μας .

Θα τους δείξουμε πόσο δίκιο έχουν να φοβούνται !

Με αγάπη και αλληλεγγύη»!

Πηγή: Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Διαβάστε επίσης:

Πία Κλεμπ: Η καπετάνιος που διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες κινδυνεύει με φυλάκιση από τον Σαλβίνι

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια