Τη στήριξή της στην Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 δηλώνει η Πία Κλεμπ, καπετάνισσα του σωστικού πλοίου Iuventa 10 που αντιμετωπίζει 20ετή κάθειρξη για την αλληλεγγύης της στου πρόσφυγες. Πριν λίγες ημέρες έκοψαν το ρεύμα στο κτίριο όπου στεγάζεται η κατάληψη προσφύγων.

Η ανακοίνωση στήριξης της Κλεμπ:

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝOΤΑΡΑ 26 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Γεννιόμαστε χωρίς να ρωτηθούμε και πεθαίνουμε συχνά χωρίς την θέλησή μας. Η μόνη μας ευκαιρία να υπάρξουμε και να αποφασίζουμε βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά τα δύο γεγονότα. Το να παίρνουμε αποφάσεις σημαίνει να εξασκούμε την ελευθερία μας, αυτή η ελευθερία θέτει υπευθυνότητες και έτσι οδηγούμαστε στην δράση.

Το να παραδώσεις τα όπλα μπροστά σ’ ένα σύστημα φτιαγμένο από ωμότητα , απληστία και υπακοή , σημαίνει να ξεχάσεις την ελευθερία σου , να παραιτηθείς απ’ την ζωή σου.

Αγωνιζόμαστε άρα υπάρχουμε. Αγωνιζόμαστε στις θάλασσες για την ελευθερία των μετακινήσεων, αγωνιζόμαστε στην πόλη για χώρους ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Κυνηγώντας μας η Ευρώπη δεν διεξάγει μόνο έναν βάρβαρο πόλεμο αφανισμού μας. Αφήνει επίσης να διαφανεί ο φόβος της να δει τους Ευρωπαίους και τους Μετανάστες να ενώνονται σ’ ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στην « Ευρώπη Φρούριο » και να αποκαλύψουν την πραγματική ταυτότητα και τον ρόλο της που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύστημα που στοχεύει στο να μας αφανίσει όλους , έναν προς έναν , αρπάζοντάς μας τις ελευθερίας, τα δικαιώματα και τις ζωές μας .

Θα τους δείξουμε πόσο δίκιο έχουν να φοβούνται !

Με αγάπη και αλληλεγγύη»!

Πηγή: Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26

Διαβάστε επίσης:

Πία Κλεμπ: Η καπετάνιος που διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες κινδυνεύει με φυλάκιση από τον Σαλβίνι