Η Μάγδα Φύσσα αγγίζει τρυφέρα το πρόσωπο του παιδιού της. Με το χέρι της αγγίζει το μνημείο που στήθηκε για τον Παύλο, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και ο κόσμος συγκινείται. Ήταν πιο δυνατή στιγμή της σημερινής διαδήλωσης και άλλη μία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κάθε διαδήλωση που γίνεται τέτοια μέρα στη μνήμη του Παύλου Φύσσα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Τα τέσσερα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, δεν είναι αρκετά για να μειώσουν τον πόνο και τη δυσβάσταχτη αίσθηση ότι χάθηκε μ αυτό τον τρόπο ένας νέος άνθρωπος. Δεν είναι αρκετά για να μειώσουν την οργή απέναντι στον φασισμό και στη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι αρκετά και δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να μην λυγίζεις όταν βλέπεις μια μάνα να αγγίζει το ομοίωμα του παιδιού της, δίνοντας όλη της την αληθινη στοργή και αγάπη.

Στο Κερατσίνι σήμερα ήταν ξανά πολλοί και πολλές. Φώναξαν Χώμα και φτυάρι σε κάθε Κασιδιαρη και έναν μεγάλο λακο για τον Μιχαλολιακο», «Ούτε στο Κερατσίνι ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και βέβαια «Ο Παύλος ΖΕΙ τσακίστε τους ναζί». Τα πανό, που κρατούσαν νέα παιδιά, ήταν στο ίδιο πνεύμα.

Η πορεία περπάτησε τις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Πολύς κόσμος ήταν στα μπαλκόνια. Κάποιοι στήριξαν με μια γροθιά υψωμένη, άλλοι απλώς παρακολούθησαν. Το σημαντικό ήταν ότι ακούστηκε ξανά μια στιβαρή φωνή ενάντια στις διακρίσεις και στον φασισμό. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στο Καστράκι. Σημειώθηκαν κάποια επεισόδια, ωστόσο οι συναυλίες γίνονται κανονικά, με τη συμμετοχή πολύ σημαντικών καλλιτεχνών και σχημάτων. Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Υπόγεια Ρεύματα και Magic de Spell δίνουν το παρών και ανυψώνουν το ηθικό.

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από την διαδήλωση

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]