Γι’αυτό αν τύχει και αγαπήσεις, πρόσεχε σε παρακαλώ πολύ πολύ, πώς θα μ’αγκαλιάσεις. Πονάει εδώ. Κι εδώ. Κι εκεί. Μη! Κι εδώ

Η Κατερίνα Γώγου ήταν οι λέξεις της. Δεν κρυβόταν πίσω από αυτές, τους έδινε φωνή. Τόσο δυνατή, που σήμερα 23 χρόνια μετά τον θάνατό της, ακούγεται στα βάθη της ψυχής και του νου νέων αναγνωστών. Εκείνων που ψάχνουν μια αγκαλιά εξίσου στοργική και μια φωνή εξίσου αιχμηρή.

Για όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Κατερίνα Γώγου, για όλους εκείνους που θέλουν να θυμηθούν ή να εξερευνήσουν άγνωστες πτυχές της πορεία της, η παρακάτω συλλογή κειμένων.

“Θαρθει καιρός πού θ’ αλλάξουν τα πράματα.
Νά το θυμάσαι”

Αποσπάσματα από το “Ιδιώνυμο”

 

idionumo

 

Η πορεία της Κατερίνας Γώγου στην μεγάλη οθόνη.

 

gwgou

 

Η γνωριμία με τον Παύλο Παυλίδη.

 

pavlidis

 

“Σημαιάκια λιγδιασμένα.
Βαράει και ο ήλιος
και η σκορδαλιά”

Ποίημα για την 25η Μαρτίου

gwgou-750x400

 

Διάβασε ακόμη:

Πατησίων: Η αγαπημένη οδός της Κατερίνας Γώγου

Ποίημα για την αποκατάσταση του μαύρου

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Κώστας Παπαντωνίου

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Σχετικά Άρθρα

X